søndag 13. mars 2011

Eit eventyr i stavsvingen

Det var stor innsats og mange gode prestasjonar under UM sin andre dag i Trondheim. Dobbeltsigeren på 60 meter, J15, for  Monika Benserud og Vilde Lund Bjørnsen var naturlegvis eitt høgdepunkt.

Men den største prestasjonen stod likevel sølvmedaljør Magnus Leikvoll og bronsevinnar Håvard Våge Opheim for i stavsvingen i G15. Før lørdagens konkurranse hadde Håvard 2,87 og Magnus 2,82 som pers. Det gav Gneist eit lite håp om å få éin på pallen. Men i løpet av konkurransen betra Håvard persen sin med 23 centimeter og vann altså bronsen med flotte 3,10. Endå betre gjekk det for Magnus. Han betra persen sin med heile 38 centimeter og stoppa på 3,20.

Då stavsatsinga til gutane starta var håpet å kunna kvalifisera seg til UM. Den grensa er for lengst nådd (2,60). Lørdag hadde Magnus gode forsøk på grensa til junior-NM - 3,30. Så her går det unna.

Og i stavsvingen regjererer Paavo - formelt heimehøyrande i IL Fri, men raus og inkluderande for heile Hordaland stavlag, inkludert ein god gjeng med Gneist-arar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar