onsdag 25. juli 2012

Før junior-NM - VII

Sjuande og siste bolken med førehandsvurderingar før junior-NM til helga tar for seg to hopp-øvingar for gutar U20 og ein langdistanse for jenter U20:

Thomas Langhelle Trefall er BFG-representanten i tresteg og høgde. Det som er litt spesielt er at det er ein 16-åring som er favoritt i begge øvingane, nemleg Karsten Warholm frå Dimna. På papiret er sjansane til Thomas best i tresteg. Der er han fjerde-rangert på førehand av dei åtte påmeldte. Thomas har 13,35 i år, knapt ein meter bak favoritt Warholm. Opp til dei andre medaljefavorittane er det ikkje så langt. I høgde har Thomas 1,85 i år, medan Warholm har 2 meter. Også her er det rimeleg jamnt elles.

3000 meter for jenter, U20, er det 11 utøvarar påmeldt. Ei av dei er Ingrid Helene Nyhus, som har sprunge tre 3000 meterar i år og betra tida si med om lag to sekund i både løp to og tre. Ho er no komen ned på 10:41,98, som er sjette beste tida i dette feltet på 11 utøvarar. Det er fire 9 minutts-løparar på startlista, med junior-VM- deltakarar Karoline Skatteboe frå Tyrving som på førehand den sterkaste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar