torsdag 30. august 2012

Før Ravnanger-UM - VIII (siste)

Kor ille blir UM-veret? Vel, det blir ikkje bra, sjølv om storm.no prøver å sukra pillen med å ha langt lysare og lettare symbol enn det er grunnlag for i detaljvarselet. Yr.no er langt meir rett på sak: Etter fredag blir det haust på Askøy. Og haust på Askøy er berre for barskingar.

Heldigvis har me mange av den sorten i Gneist!

Siste gjennomgang av Gneist-deltakarar inneheld heile fem øvingar, så her er berre å setja i gang:

Fredag kveld går 1500 meter hinder, jenter 15. Av seks deltakarar er det berre to som har tider på distansen frå før: Nora Kollerød Wold (Fredrikstad), som må vera favoritt med si 5:25-tid og Anna Serine Røssland, som har 5:30 frå Gøteborg i år og som er medaljekandidat. Bak der kan det eine tipset vera like så godt som det andre: Linn-Kristine Bloch Børke (Trondheim) har ikkje konkurrert sidan mars, men har god kapasitet, men på hinder? Kristin Helland-Hansen (Tyrving) er i solid framgang på 2000 meter, men hinder? Ingrid Næss Johansen har vist styrke på mange distansar i år, men er nett så vidt i gang med hindertreninga. Siste i feltet er Clara Sagnes Wågan (Namsen).

I lengde, gutar 16 er det 8 deltakarar på lista. Karsten Warholm (Dimna) er favoritt også i denne øvinga, med Ingar Kiplesund (Trondheim) som nærmaste utfordrar. Bak der kjempar Amund Høie Sjursen med Marius Bull Hjeltnes om medaljeplass. Dei duellerte seinast under Gneistspelen, då Amund persa til 6,71, og då var Amund 13cm sterkare enn Marius.

I tresteg, gutar 16 er det naturleg nok fleire av dei same konkurrentane, men her det berre 6 påmelde og Warholm, Kiplesund og Hjeltnes er klarare medaljekandidatar - i den rekkefølgja - enn i lengde. Amund er hakket bak der igjen, rangert på førehand som nr. 4.

800 meter, gutar 17 søndag har 15 utøvarar meldt seg på. Andreas Iden er Gneist sin representant, men Andreas har langt større sjansar på morgondagens 3000 meter. På 800 meter er det rett og slett mange gode under 2 blank-løparar. Stor favoritt er Gustav Follerås (Lillehammer). Bak han er det tett: Ådne Norland (Vollan), Abduljaleel Hir (Selsbakk), Simon Paul Sandbakken (Lambertseter), Jørgen Elisenberg (Orion) og Harald Aarskog (Skarphedin) er alle medaljekandidatar.

Aller sist i denne gjennomgangen - sjølv om løpet går i hauststormen lørdag kveld - kjem så 2000 meter hinder, gutar 17. Her er det fem ungdommar på startlista, berre ein av desse har tid frå tidlegare på distansen: Thomas Ryngøye frå Norna-Salhus. Ole Martin Røssland måtte bryta under debuten sin, under junior-NM i Kristiansand i fjor, men bør ha medaljesjanse lørdag. Det har også Kristian Tjørnhom (Kvinesdal) og Ole Petter Fjeld (Tønsberg). Sistemann i feltet er Andreas Lillerovde (Dimna).

I fjor blei det tre bronsemedaljar til Gneist (Håvard, Marianne og Ole Martin). I år trur eg på ei mangedobling av medaljefangsten i UM. I følgje førehandsrangeringa skal det bli 13 medaljar, tre av dei i gull. Så får me nett sjå...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar