mandag 27. august 2012

Før Ravnanger-UM - IV

Det kan bli vindfullt under årets UM. Vel, det er i så fall ein temmeleg liten sensasjon, når det er plassert på Ravnanger Idrettspark, Askøy. Ein del regn forventar me også.

Så bør me vera sikre heimefordelen.

I lengde for jenter, 16 år må den nyss heimkomne NM-fararen Monika Benserud finna seg i å vera klar favoritt - i Naomi van den Broecks fråver. Sjølv om det blei eit stykke unna pers i Kristiansand, så er besteprestasjonen til Monika vesentleg betre enn den nest-beste her. Vilde Lund Bjørnsen er vår andre utøvar i denne øvinga. Vilde har til gode å hoppa lengde så langt i år, men er medaljeaktuell også ho dersom ho får det til å klaffa. Andre sterke namn her er Sofie Olsholt (Tyrving) og Katarina Falsen (Moelven). Det er 16 utøvarar påmeldt denne øvinga.

Og det stoppar ikkje der: Monika Benserud er også mellom favorittane på 80 meter hekk. I skrivande stund er det uklart om nemnde Naomi van den Broeck er med i denne øvinga, men Ida Planke Berg (Tyrving) og Johanne Eline Larsen (Urædd) er andre i medaljesjiktet. Eg er komen til 13 utøvarar i denne øvinga.

2000 meter for gutar, 15 år er det opptil fleire hordalendingar som er å rekna med i toppen: Lars Lunde frå Stord er favoritten, medan Vegard Austevoll frå Kalandseid er medaljekandidat, saman med Thomas Bucher-Johannessen frå Tyrving. Vår eigen Stian Øvergaard Aarvik er outsider. Han sprang strålande i debuten på Nadderud i juni (6:02,92) og hadde opptil fleire krefter igjen då. Det er totalt 19 utøvarar påmeldt 2000 meter.

3000 meter, gutar 16 er Stian Norheim Gneist-representanten. Totalt blir det 18 utøvarar i feltet på søndag. Endre Wigaard (BUL), Kristoffer By Vollset (Strindheim) og Jonas Gjesdal (Varegg) har sterkaste tidene, medan Stian har med si siste betring til 9:36,98 plassert seg midt i feltet - på 10. plass - på førehand.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar