tirsdag 28. august 2012

Før Ravnanger-UM - VI

To øvingar har eg hatt tid til å kikka nærmare gjennom i dag, i forkant av helgas UM på Ravnanger. Det ser framleis ut til å bli eit vindfullt og regntungt UM, men for dei lokale heltane er det no berre å ta ein tur ut å trena omtrent no - så får ein førebudd seg godt.

Monika Benserud er alt omtalt som favoritt og medaljekandidat i eit par øvingar i jenter, 16 år. Det er ho også i tresteg. Ho har deltaking både i nordisk meisterskap og i hovud-NM i øvinga nyleg og - naturlegvis - så er ho fersk juniormeister. Tresteg er ei øving der det er viktig å ha marginane med seg, så her er ingenting utdelt på førehand - her heller - naturlegvis. Julie Gaustad (BUL) og Hanne Moe (Bodø) er andre gode namn i øvinga, som tel ti utøvarar.

2000 meter, jenter 15 ser ut til å bli ein spesielt våt affære søndag midt på dagen. Til saman er 14 jenter påmeldt her og heile tre av dei er frå Gneist. Det stoppar ikkje der: tre til kjem frå Fana, slik at "BFG-systemet" nesten har halve feltet til start. På papiret kjem dette til å bli uhyggeleg jamnt. Sterkaste tida i feltet har vår eiga Ingrid Næss Johansen, framfor Amalie Manshus Sæten (Kristiansand) og Ingrid Helene Nyhus. Anna Serine Røssland har like så godt 4. beste tida. Men utanom desse er det fleire som enno ikkje har tid på distansen, som det er grunn til å tru vil vera med heile vegen: Nora Kollerød Wold (Fredrikstad), Linn-Kristine Bloch Børke (Trondheim) og Målfrid Pettersen Lunde (Fana) må nemnast mellom desse. Normalt vil Christina Ellefsen Hopland (Varegg) også vera ein av favorittane, sjølv om ho hadde tunge bein under Gneistspelen sist helg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar