onsdag 18. januar 2012

Pingvinar - vinterens lokale høgdepunkt

Eg har no slengt innom Akvariet i Bergen ein del gongar opp igjennom åra; eit par gongar på bybesøk i barndommen, så ein lang pause før ei ny rekke akvariebesøk med ungane i småbarnsalder og etter kvart i diverse fødselsdagar.

Og pingvinane har eg alltid hatt sans for; desse tilbaklente, smokingkledde dyra, som ser ut som om dei har nett den livsfilosofien eg alltid har jakta etter, den som har mottoet: Gi meg ein plass på jorda, ikkje nødvendigvis i sola, men ein kvan plass ein kan velja mellom ro og fred.

No ja, dette skulle eigentleg bli ei oppløftande melding om når det blir innomhus-KM, men ei slik melding går vel i litteraturvitskapen for å vera magisk realisme, som den kjem ikkje.

Dermed seglar Pingvinlekene 11. og 12. februar opp som det lokale vinterlege høgdepunktet i friidrett - og det får ein ikkje grina over, Gneist sitt eige stemne som det er. Førebels er det veldig mange Gneist-utøvarar på påmeldingslista, men det dett vel inn gode bunkar til med deltakarar når det nærmar seg meir.

Så, medan friidrettskretsen leitar etter ledige onsdagar til innomhus-KM..., så ser me fram til Pingvinlekene I/Happy Feet III.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar