fredag 13. januar 2012

Eksklusivt innomhus-KM

Kvifor er det slik at det aller første innomhus-KM i Hordaland berre skal vera for gutar 15 år? Og kvifor skal dei berre få lov til å springa 60 meter? Kunne dei ikkje ha fått hoppa lengde også?

Ifølgje terminlista på friidrett.no skal "KM innendørs" gå på Leikvang 28. januar og 29. januar, som er ein lørdag og søndag, noko som i seg sjølv er løgne greier gitt øvingsutvalet. Påmeldingsperioden er 7. januar til 21. januar. 7. januar har jo vore for ei lita veke sidan, så ein får rekna med at infoen ein finn om øvingar er offisiell og endeleg. Og øvingane - eller øvinga - er altså 60 meter for gutar 15.

No har jo Gneist faktisk ein god bukett med gutar 15 (1997) som kan springa habilt på 60 meter, så ein skal ikkje klaga for mykje, men underleg er det jo.

No kan ein jo tenka seg at Hordaland Friidrettskrets er av den varsame sorten, det har jo vore teikn som ein har kunna tyda i den retning tidlegare. Og ein slik sort vil gjerne vera varsam i starten og heller auka på etter kvart, så ei øving eller to (eller ei) første gongen og kanskje full pakke om fem-ti år, det kan kanskje vera strategien bak her?

Men i anti-diskrimineringa sitt namn: ein 60 meter også for jenter 15 ville då vel vore på sin plass?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar