tirsdag 16. august 2011

Heia Os

Som halvt osing var det naturlegvis som godt nøgd at eg såg to flinke ungdommar flytta frå den vesle friidrettsgruppa i Os Turn til IL Gneist i vinter. Det var dei to 95-arane Maren Risøen og Eirik H. Karstad. Begge har mykje å fara med og har vore høgt oppe i fleire øvingar i sine årsklassar opp gjennom åra. Maren var mellom dei flinkaste i lengde alt som 13-åring, medan Eirik henta heim bronse til Os - i høgde - så seint som under UM i Molde sist september.

No er dei på gang igjen. Maren kvalifiserte seg før sommaren til UM i lengde, med 5,03 under Framolekene. Mandagskvelden var ho og prøvde formen på karusellstemnet på Osterøy. Ho deltok i 200 meter og i lengde. I lengde stoppa det på 4,41 denne gongen, men me får håpa at Framo-formen er tilbake i Fredrikstad neste helg.

Eirik H. Karstad hadde ein problematisk forsesong, men har kome i siget no. Det spesielle med Eirik er at han - etter mandagens karusell på Osterøy - har tre konkurransar bak seg denne sesongen: eine på 1500 meter og to på 400 meter. Han har såleis ikkje prøvd seg i UM-øvingar og slik kvalifisert seg der: han var fem fattige centimeter under årets UM-krav då han vann bronsen i høgde i fjor. På den andre sida har Eirik gjort særs habile løp når han har stilt. Mandag flytta han persen på 400 meter ned til 55,88. Han hadde vore kjekk å ha som muleg stafettmann på 1000 meter stafett i UM!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar