onsdag 17. august 2011

Før UM - I

Då er påmeldingsfristen til årets ute-UM i Fredrikstad - meir presist på sentralidrettsanlegget i Lisleby - over og me kan studera Gneist-utøvarane sine sjansar nærare. Sjølve arrangementet går av stabelen neste helg, 26. - 28. august.

Dessverre er troppen til Gneist hemma av skadar: Både Andreas Iden (G16) og Monika Benserud (J15) er borte frå fleire mulege medaljar, sjølv om begge reiser på tur til Fredrikstad og er med i Gneist-gjengen sosialt. Kor vidt dei kan vera aktuelle for etappar på 1000 meter stafett, er uklart i skrivande augneblink. (Monika var skada også då ho var med på vinnarlaget til BFG Fana under junior-NM nyleg...)

Vilde Lund Bjørnsen (J15) blir då representanten vår mellom 1996-jentene. Ho er ein sterk representant. Ho er påmeldt 100 meter, 200 meter og lengde. Ho er nr. 1 i alle tre øvingar av dei påmelde deltakarane så langt i år. I lengde er ho berre bak Monika Benserud. Det blir tett i alle tre øvingane, men tre medaljar er høgst realistisk, kanskje to i gull? På 100 meter er det 28 deltakarar, på 200 meter 30 deltakarar og i lengde 13.

Marianne Benserud (J16) er påmeldt 200 meter og stav. På 200 meter er Marianne nr. 19 i årsklassen så langt i år, slik at det er stav største vonene blir knytt til. Her er Marianne nr. 4 på norgesstaistikken i år, men formen i stav må opp eit hakk eller to frå junior-NM i Kristiansand skal det bli medalje denne gongen. Det er 26 påmelde på 200 meter, 6 i stav.

Tina Therese Jenssen (J16) deltar i stav. Her ligg ho på plassen bak Marianne på statistikken i år, men til liks med Marianne har stavformen vore varierande så langt. 

Maren Risøen (J16) er påmeldt lengde. Som nemnt i går hadde Maren ein flott lengdekonkurranse under Framolekene først i juni. 5,03 derifrå plasserer henne på 11. plass på årets statistikk. På den andre sida har ikkje Maren vore stabil på desse lengdene, så her får me berre kryssa fingrane for at godkjensla kjem tilbake der nede i Østfold. Maren er i selskap med 15 andre utøvarar i lengde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar