lørdag 9. juli 2011

Nesten litt uverkeleg

Ja da, det er snart slutt på andre dagen av Världsungdomsspelen her i Gøteborg - og eg er klar til å oppsummera den første. Den andre kjem etter kvart. Statistikarar er ryddige og tar ting i tur og orden. I dag blei eg godt steikt i den vest-svenske sommarsola, så huden får kvila innomhus medan statistikk blir oppdatert.

Første dag er det to namn som må nemnast, frå eit statistikkperspektiv, begge er fødde i det segnomsuste 1998: Renate Lie (J13) er på mange måtar på veg tilbake til løpsformen ho er kjent for gjennom mange sesongar. På 600 meter fekk ho 1:40,61, det er nøyaktig to tidelar bak Vilde Lund Bjørnsen sin klubbrekord. Den lever no farleg. Tida til Renate er verdt 1033 tyrvingpoeng.

Den andre som er heilt umuleg å koma utanom er Sondre Rinde (G13). Hans 60 meter hekk var veldig god i forsøket og nesten litt uverkeleg i finalen. Der blei han nr. 3 med 9,31. Han blei med det beste norske og sette ny norsk aldersrekord. Den gamle hadde 96-årgangens store forgrunnsfigur i år, Karsten Warholm frå Dimna, på 9,36. Christina-broder Vladimir Vukicevic hadde 9,48 som 13-åring og den rimeleg flinke 17-åringen Markus Loftås frå Osterøy nøydde seg med 9,70 som 13-åring. Nesten litt uverkeleg, Sondre. Og i poeng var prestasjonen verdet 1098 og er beste løpsprestasjonen i Gneist så langt i 2011.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar