mandag 26. september 2011

Ukurant Nytt

Sjå der, der var me oppdaterte igjen. For eit halvårsidan (28. mars) skreiv eg at me var klare for halvårsløpet, sommarhalvåret fram til avslutninga under Gneist sitt løpsstemne den 28. september. No er me der og banesesongen går definitivt mot slutten. Me har notert oss at det er seriestemne i Arna 16. oktober. Spørsmålet er meir om har fått skifta dekk på bilen til dess og er klare til å møta nattefrosten.

Til helga, derimot, er det meldt om full sommar (!). Det einaste tilbodet som finst då, ved sida av nokre kastøvingar for 10-12- åringane fredag, er Fanaløpet. Elles er det altså konkurransefri på bane for dei aller, aller fleste etter onsdagskvelden. Onsdag er det meldt om alt muleg ver - slik me er vane med for tida - og det er muleg å ha flaks på kvelden enno, kan det sjå ut til.

Eit par ikkje så vanlege distansar er sett opp på programmet der, til dømes 80 meter og 1000 meter. Det blir i seg sjølv kjekt. Sist onsdag, under årets siste Norna-karusell, var det fleire av dei eldre ungdommane som gjekk i barndommen og sprang 40 meter. Sondre Rinde (G13) sprang på 5,90 og var med det eitt hundredel under Amund Høie Sjursen sin klubbrekord frå to år tilbake.

Innimellom kjem tvilen om kva statistikarane skal føra og ta med. Til dømes gjeld det "treningsdistansen" 150 meter, som blir brukt slik då og då. På 40 meter er spørsmålet meir kor gammal ein skal få vera når ein får bokført tid. Her er følgjande val teke: Ein er for gammal til å få tid bokført på norgesstatistikken når ein er 15 år, men Aleksander Lie (G15) og Stian Norheim (G15) får tidene med i Gneist-statistikken. Tvilen har mulegeins lege der tidlegare også: Det er første gongen det blir notert klubbrekord på 40 meter i G15. Men dette kan også ha å gjera med at det er sjelden det blir sprunge 40 meter i offisielle former for dei eldste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar