onsdag 21. september 2011

Ny springegjeng i Gneist

I mine auge blir lørdag 24. september ein merkedag, ja, det bør til og med bli ein merkedag i Gneist Friidrett og IL Gneist si historie. 

Klokka 12 startar historias første trening for Gneist Friidrett si løpsgruppe for psykisk utviklingshemma. Til saman ti barn og ungdommar i ulike aldrar er førebels påmeldt. Norges Friidrettsforbund støttar prosjektet med førebels 40.000 kroner - og dei har lova meir støtte i 2012 dersom prosjektet blir vellykka. 

Flinke ungdommar frå Gneist Junior er med og hjelper til for at dette skal bli vellykka. På sikt er målet deltaking både her og der, treningsleir(ar) og andre turar. Først og fremst håpar me å utvikla ein kultur for springing! 

Det finst mange gode vegar til integrering. Mi meining og røynsle er at det å samla ein gjeng for seg - altså i utgangspunktet det motsette av integrering - er ein god start. Der får dei utvikla seg på eigne premissar og ha det kjekt i lag, for så å ha ein langt tryggare plattform til å delta i ulike former for konkurransar saman med andre seinare. Konkret satsar me lokalt i alle fall på å dukka opp i Løpskarusellen og i Gneistspelen, etter kvart.

Kryss fngrane - og ønsk oss lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar