søndag 13. februar 2011

Å få dei yngste i gang

Då er regionsmeisterskapen, både for dei store og dei små, over for denne gongen. Det var langt mellom Gneist-deltakarane den siste konkurransedagen i Høiehallen, då det var 12-åringar og litt 10-åringar som var i elden. Det er kjekt å registrera at Kristoffer Blücher (G12) er i gang med 2011-sesongen på ein fin måte. Han sneik seg under 9,00 (8,97) då han vann finalen på 60 meter, mellom anna.

Men i G12-klassen er Kristoffer einsleg svale, i alle fall så langt. Og det er - som det alltid har vore - slåande korleis dei ulike årsklassane varierer i storleik. Den totale mengda gutar som sprang 60 meter inne i 2009-2010-sesongen var 25. Så langt (og det er ikkje mykje igjen av innesesongen no) er det 25 gutar som har delteke på distansen denne sesongen også. For jenter var tilsvarande tal 19 sist innesesong og framleis 19 denne sesongen.

Det er ganske slåande. Men fordelinga er den mest interessante. Og aller mest interessant er det korleis ein får dei yngste i gang med å konkurrera og korleis dette utviklar seg frå 10, via 11 og til 12 år, til dømes. Her er det ikkje så mykje å bekymra seg over når det gjeld gutane, men ein kan legga merke til at det førebels berre er to utøvarar som er i gang med konkurranse av dei som var mellom dei eldste rekruttjentene i fjor. Tilsvarande tal i fjor for J10 var sju. (Til gjengjeld er det framleis sju jenter mellom J11).

Kor bekymra ein skal vera over talet på kulestøt er vel kanskje ein smakssak, men det er eit faktum at ganske mange av fjorårets innandørs kulestøt blei teljande i lagserien i 2010. I fjor hadde gutane til saman 15 innomhus kulestøt, jentene fem. I år er talet så langt gått ned til 11 for gutane og berre to for jentene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar