mandag 21. februar 2011

101 inne - Alle Tider, Rest, 2010

"Stille før stormen" bør vera eit passande uttrykk. Me har no vandra innom Gneist-prestasjonar som i 2010 har markert seg på dei ulike Alle Tider-statistikkane for 13 til 15-åringar, både for gutar og jenter. I desse årsklassane har det vore ein del å ta av. Det ligg også ein god del i løypa av dei yngre, ikkje minst mellom dei som var 12 år i 2010.

Men det er fort gjort å få kontroll med prestasjonane for dei frå 16 til 19 år. Det er for det første høg kvalitet på det som finst i Alle Tider-statistikken frå før, men for det andre har det vore etter måten få Gneist-utøvarar i desse årsklassane dei seinaste åra.

Den eine prestasjonen som i 2010 så vidt sniker seg inn på oversikten finn me i G17, Jørgen Jensen Axelsen sitt bronesløp på 3000 meter under Ungdomsmesterskapet i Molde første helga i september. Han kom der i mål på 8:51,21, noko som er ein 101. plass for 17-åringar på distansen gjennom alle tider.

Til gjenjgeld var det ein framifrå prestasjon i det eine løpet. Jørgen hadde 9:06 som pers før han kom til UM i Molde og var rangert som 6.-/7.-mann før løpet, avhengig av korleis ein vurderte. Han gjekk respektlaust til verket og var på eit tidspunkt heilt i ryggen på dei to store favorittane - Ferdinand Kvan Edman og Sindre Løchting, som til slutt tok dei to gjævaste medaljane. Å persa med 15 sekund i løpet som var sesongens store mål er ein stor prestasjon i seg sjølv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar