lørdag 1. august 2015

The future's so bright [I gotta wear shades] - NM dag 2

(Bloggaren, no forflytta noko nærmare Folkeskikken - ved sjøen i Kvinnherad)

Lørdag 1. august var dagen då Tor med hammaren kom til NM i Haugesund - og, for så vidt, til Festidalen i Uskedalen - men det er ei anna soge.

I Haugesund blei det ei lita utsetjing av ettermiddagsprogrammet medan samtida blei lyst opp av lyn. I 1986 kom duoen (!) Timbuk 3 med songen The future's so bright [I gotta wear shades] - framtida er så lys at eg er nøydd til å bruka solbriller. Eit par år seinare høyrde eg dei på Hulen i Bergen - eg trur det var på 17. mai, til og med. Vel, vel. Dette var ironi. Det handla om faren for atomkrig og alt sånt, som det gjerne gjorde på 1980-talet. 

Når me snakkar om NM i friidrett og Gneist i 2015, så er det ikkje så mykje ironi - me har på eit vis vakse ifrå det.

I staden så snakkar me om ungdommar på full frammarsj. Så når Henrik Irgens Gravdal og Anders Bjørndal berre nesten klarte å gå vidare frå forsøka på 800 meter, så er det ein kort nedtur her og no. Det handlar meir om viktig NM-erfaring og om svære mulegheter i åra som kjem! Henrik var igjen bestemann av dei som ikkje gjekk vidare - og noterer seg for ein fin 10. plass i NM.3000 meter hinder fekk Espen Roll Karlsen - i sin debut på distansen - med seg ein flott 6. plass i NM. Tida hans blei respektable 9:43,08. Med denne tida er Espen på 8. plass på Gneist sin aldelskalender gjennom absolutt alle tider.

Apropos hinder: Det må vera lov til å nemna at den nest-eldste i heimen (den som ligg Innanfor Folkeskikken) har betre pers enn vinnartida på 3000 meter hinder for kvinner. Gneist har også ein lengdehoppar med betre pers enn vinnarlengden i menn for lengde, osb, osb. 

Så, heilt utan ironi:

And they're only gettin' better
I'm doin' all right 
Gettin' good grades
The future's so bright
I gotta wear shades

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar