søndag 9. august 2015

OBS: Rekord-skred

15-åringen i heimen er ekspert på yr.no. Han følgjer yr.no opptil fleire timar i døgeret - inga overdriving. Det han likar aller best er "OBS-varsel". Søndag burde det ha vore sendt ut OBS-varsel for rekordskredet på Bislett Stadion i Oslo!

Vel, det kom eit forvarsel: Søndag føremiddag var det ein i familien som sette ny treningspers på halvmaraton. Eg nemner ikkje namn, sidan det er å rekna som skryt og eg er rimeleg godt oppdregen. Men eg kan lova at det kjem meir om dette sidan.

Til businessen på Bislett:

Aller først til denne karen:


Søndag sprang han på rekordraske 11,47 på 100 meter i finalen (i G15). Det skjedde i optimale +1,8 i vind. Då hadde Pål Haugen Lillefosse  persa i forsøket, i motvind. Med 11,47 sette Pål endå ein ny norsk aldersrekord i G14. Den gamle var det klubbkompis Andreas Haara Bakketun som hadde, frå Veidekkelekene. Dei to er dermed 1 og 2 gjennom absolutt alle tider på sjølvaste 100 meter i G14. Det er veldig sterkt.

Er Gneist det nye Gular? Det er heilt sikkert nokon som spør seg dette, etter ein ny lag-maktdemonstrasjon frå mellom- og langdistansegjengen. Om Johnny og Bjarte er stolte no, så er det til å forstå. (Me er også stolte, både over utøvarar og trenarar!)

Nei da, Gneist er noko heilt anna enn Gular. Gneist er det nye Gneist. Etter rekordane på 1500 meter lørdag, så blei det eit nytt "alle skal få" på den doble distansen søndag.

Medan den sportslege sesongen til eldstemann i huset har vore ein del hakk under så som så, så (...) kan ingen ta frå han den analytiske evna på den sportslege arenaen. Tidleg, tidleg i vår sa han skråsikkert at Andreas Iden kom til å bli spydspissen i Gneist på distansane frå 3000 meter og oppover. Innartiar, Ole Martin! Søndag tok Andreas ein sterk 5. plass, persa til 8:32,81 og inntok 6. plassen på Gneist Senior sin aldelskalender på 3000 meter, like bak karar som Terje Sejrup og Øyvind Liland!

Under Tyrvinglekene i juni møtte eg ein skuffa Erlend Gjerdevik Sørtveit etter 3000-meteren. Han hadde persa solid, til 8:46, men meinte han burde ha sprunge fortare. Det gjorde han til gagns på Bislett. Ny pers er 8:36,82, nesten ti sekund ned frå Nadderud i juni! (Og Erlend er nr. 10 på Gneist-adelskalenderen med dette.)

Det blei "berre" pers med 1,1 sekund på Espen Roll Karlsen - til 8:43,90. Men Espen er i høgste grad med i rekordgjengen denne sesongen.

Og så eventyret i nr. 8, Anders Bjørndal. No har han subba seg godt ned under 9 på 3000 meter også. Persen på 8:46,00 er 49,04 (!) sekund betre enn gamlepersen, frå Mailekene i Haugesund i 2012!

Jens Larsen Åstveit sprang styggfort på fleire distansar tidleg i sesongen. Han har vore litt ute av "rekord-magazinet" ei stund no. Søndag var han tilbake - med 8:48,63 blei det pers med nærare to og eit halvt sekund.

**

Gjert Høie Sjursen - norgeseinar i ei rekkje øvingar i G15 - markerte seg også: med pers på 100 meter (11,80) og med ny klubbrekrod på 100m hekk (84 cm) med 13,77 - 11/100 betre enn Sondre Rinde si tid med denne hekkehøgda i 2013.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar