søndag 2. august 2015

Eit flaggskip siglar vidare - NM dag 3




Ein gong for lenge sidan gav denne bloggen Martine Eikemo Borge tilnamnet flaggskipet. Det er ho enno. Det er Martine som over tid har vist veg og vore stabil i norgestoppen. Det er ho som har vore å rekna med i mange meisterskap.

Også i årets NM var det Martine som presterte aller best. Med 4. plass på søndagens 800 meter var ho litt over sekundet frå å sikra Gneist den første medaljen i hovud-NM på tre tiår.

I følgje Store Norske Leksikon er eit flaggskip "...det fartøy i en orlogsflåte eller eskadre hvor høystbefalende fører sitt kommandotegn. Betegnelsen brukes iblant også om den del av en rekke enheter som ansees for mest representativ, f.eks. et flyselskaps mest moderne, evt. største fly, en bedrifts mest avanserte produkt".

Denne skildringa er laga av ein fagmilitær. Difor kjem det med orlogsflåte og slikt først. For det er den siste, overførte tydinga som gjeld for dei fleste. Det handlar, i vår samanheng, om utøvaren som blir sett opp til, som er eit førebilete for dei andre.

Så takk til flaggskipet Martine, som gjennom dette NM, saman med den andre Johnny Ådland-eleven og gjengen til Bjarte Eikanger, har gitt ny inspirasjon  - for heile flåten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar