tirsdag 11. august 2015

Før junior-NM - II

Då skal det altså handla om gutane dei resterande innlegga før helgas junior-NM i Nordfjord.



100 meter i U20 representerer Gjert Høie Sjursen Gneist og familien Høie Sjursen. Medan broder Amund var i junior-NM på Lisleby i fjor og henta gull, så dreg fire år yngre Gjert til Byrkjelo for å henta erfaring. Dei to som kom nærmast Amund i fjor, Jonathan Quarcoo (Orion) og Even Meinseth (Sørild) er favorittar i år, saman med mangekjempar/tusenkunstnar Karsten Warholm (Dimna).



Den doble distansen, 200 meter, har også ein frå Gneist på startlista, Kristoffer Blücher. Her er det endå fleire enn på 100 - 46 - som er påmeldt. Dei same tre som på 100 er medaljefavorittane, men her med sørrlendingen og bronsevinnar i junior-EM, Even Meinseth, høgast på rankingen på førehand.

Nokre færre - 9 i talet - er påmeldt 110 meter hekk. Både lengda og, meiner eg, høgda, er ny for Gjert Høie Sjursen, medan stadig sprekare Sondre Rinde har prøvd seg tidlegare. Her er stadig nemnde Karsten Warholm etter måten klar favoritt, med Eivind Kleven Hagen (Fagernes) og Petter Sørum Hagen (Veldre) som andre medalje-aspirantar.

Nemnde Amund Høie Sjursen sette dei lokale fargane verkeleg på kartet i fjorårets junior-NM. Ein av dei som kan gjera det i år, er Henrik Irgens Gravdal, som er ein av tre frå Gneist som er påmeldt 1500 meter i U20. Totalt er det såpass mange som 31 namn på startlista på distansen. Henrik på sitt beste er medaljeutfordrar, der Edvard Kamperud Nygaard (Tjalve), Sigurd Blom Breivik (Ullensaker/Kisa) og fenomenet Jakob Ingebrigtsen (stadig ikkje 15 år og stadig frå Sandnes) har dei beste tidene på førehand. Jens Larsen Åstveit er rangert oppe på 9. plass. Tredjemann i følget er Vegard Albrigtsen, som det er kjekt å sjå tilbake på ei startliste igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar