fredag 9. november 2012

Stians gjennombrot - Alle Tider, G15, 2012

Ein kan seia mykje fint om Stian Øvergaard Aarvik. Han er ein sympatisk, ung mann, naturlegvis - og i tillegg har han teke til å springa nett så styggfort som me lenge har hatt mistanke om at han kan vera i stand til.

Ein del skadetrøbbel og andre vanskar har plaga Stian tidlegare, men i 2012 har han slege grundig til. Det var også den første sesongen som junior og første sesong med UM-deltaking. Formtoppen kom då også under UM på Askøy, med bronse og eit glimrande løp på 2000 meter.

2000 meter er også ein av to øvingar der Stian har fått seg ein plass mellom dei historisk beste i landet mellom 15-åringar. Tida hans frå Askøy, på 5:52,87, er den 30. beste i landet på distansen gjennom tidene.

No var det ein del av oss som blei overraska over at Stian valde vekk 1500 meter hinder som UM-distanse. Overraskinga var der fordi Stian sprang sitt først og til no einaste hinderløp under Framolekene, og det gjorde han på ein overbevisande måte. Tida blei 4:47,26, som er 21. beste tida på distansen for 15-åringar gjennom tidene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar