søndag 18. november 2012

Institusjonalisering

Ifølgje det moderne leksikonet, Wikipedia, så betyr ordet Institusjonalisering følgjande:

Institusjonalisering betyr å få noe inn i faste, regelstyrte former eller gjøre det til en institusjon

Hausten 2011 tok underteikna, eldstemann og Norheim-ungdommen til med meir eller faste søndagsturar på "4-fjells-sida" av byfjella. Lite visste vel me at alle desse (søn-)dagane som berre kjem og går var del av ei institusjonalisering. Men det viste dei seg altså å vera.

Andre institusjonar i vår del av verda er Gulfjell-turen til Jan Fjærestad og kompani og - faktisk - mandagsturen til Torstein Erichsen. Sistnemde starta med ein epost ein aprildag for eit par år sidan. Torstein sa at han sprang no sjølv likevel i Hordnesskogen eller på Stendafjellet mandagskvelden, så kvifor ikkje slå følgje? Og no er mandagsturen fast innslag i treningstilbodet i Gneist.

Og no søndag, godt og vel eitt år sidan me no starta med å ta oss ein tur over Vidden, ja så var det seks ungdommar og ein eldre kar (trenar Bjarte) som var på den faste søndagsturen i byfjella.

Ein institusjon er innstifta.

Og kor blei det av eldstemann av stiftarane? Jo da, han slenger no med innimellom, sjølv om det er mest som sjåfør. Men i dag var eg følgje for den andre ungdommen i heimen. Det blei "berre" ein time og tre kvarter på oss - men det var no såpass at me kjende oss som del av byfjell-institusjonen på søndagar me også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar