tirsdag 11. januar 2011

Rapport frå Manchester

Dette skuleåret bur Andreas Iden i England, nærmare bestemt i Manchester. Denne rapporten kjem frå papen, Jon:

"Mye er annerledes i England. For eksempel har de allerede nå i begynnelsen av januar satt frem påskegodtet i nærbutikken vår (Tesco), og det uten at folk flest har pakket vekk julen.
En annen forskjell er friidrettsåret. Mens vi i Norge legger vekk piggskoene i vinterhalvåret, skifter engelskmennene bare om fra ”track and field” til ”cross country”.  Fra oktober til mars er det terrengløp som gjelder. I oktober deltok skolen til Andreas i tre konkurranser med andre skoler. Etter skoletid på fredag ble laget fra skolen hans kjørt med innleid buss til parken der terrengløpet var. Løpet var på ca. 1500m, og det ble konkurrert i skoleuniformen, dvs. gymtøy-uniformen. De fleste brukte joggesko. Det var skikkelig bløtt og sølete, og guttene var så skitne etterpå at bussjåføren ba dem om å ta av seg på føttene før de fikk komme inn i bussen. Gneist gjorde det bra, med førsteplass i alle tre løpene J. På mandagen etter kom nesten alle lærerne på skolen for å gratulere Andreas. De likte at skolen vant.
I begynnelsen av november var Andreas med på det engelske mesterskapet i terrengløp, stafett. Det var tre utøvere på hvert lag, og hver etappe var på 3000 meter. I England har de ikke klasser for hver aldersgruppe, så Andreas konkurrerer i gutter 17 (U17 boys). I hans klasse var det over 100 lag med, og som det framgår av av bildet var det trengsel på startstreken. Andreas løper for Sale Harriers Manchester, de var tre femtenåringer på laget, alle med 1500m pers på rundt 4.10. Det ble en fin 25. plass.


Andreas har også vært med på tre terrengløp som klubbene her i Greater Manchester arrangerer. Løypene varierer fra 4000m til 6000m, og det er virkelig terrengløp; det blir løpt på jorder, i skog, på stier, i gjørme, oppoverbakker og nedoverbakker. Knallhardt! Og farten er høy, de stormer ut fra start. På disse løpene har Andreas fått tredje- og fjerdeplasser, noe han er svært fornøyd med siden han konkurrerer i 17 års klassen.
Før terrengløpsesongen er over planlegger Andreas å få med seg klubbmesterskapet for Nord-England, som i år går i Sunderland, og det store engelske skolemesterskapet, som i år går i Birmingham. Det siste løpet vises direkte på TV. Tune inn på Europort J.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar