mandag 29. juli 2013

Før junior-NM - IV

Det har alt gått tre år sidan Marianne Benserud som 15-åring gjekk heilt til topps i stav under junior-NM på Askøy i 2010. Dette året har ho 6 utøvarar framfor seg på årsbeste-lista før årets junior-NM. Til saman er det ti påmelde i stav, slett ikkje dårleg for ei øving som ikkje er kjent for dei mest omfattande startlistene. Lene Retzius (Moelven), Paula Nedberge Llano (Laksevåg) og Kari Strømhaug (Tyrving, til vanleg heimehøyrande i staten New York) har sterkaste resultata før me kjem til Overhalla neste helg.

I stav for menn er det yngstemann Leikvoll, Eirik, som stiller i BFG-drakt. Også her er påmeldinga god, med 13 namn på lista. Eirik er med for å hausta erfaring og - gjerne! - for å pynta på persen (3,50 inne, 3,40 ute). Eirik er rangert som nr. 11, medan namnebror og europameister Eirik Greibrokk Dolve er klar favoritt. Bak der har Bjørn Øivind Berger (Pioner) og Jørgen Skevik (Ranheim) best resultat i år.

Tre BFG-jenter er påmeldt 1500 meter, som startar med forsøk alt fredag føremiddag. Éi av dei, Anna Serine Røssland, har av ulike grunnar måtta prioritera og stiller ikkje på denne distansen. Det gjer derimot Eline Myking og Thyra Hevrøy, som begge kan ha sjanse til finale lørdagen om alt klaffar i forsøket. Eline var ikkje langt unna finaleplass under junior-NM- debuten i Sigdal i fjor. På førehand er dei rangert som nr. 11 (Eline) og 17 (Thyra) av dei 20 påmelde.

I dag er eg i nærleiken av å vera systematisk i presentasjonsrekkefølgja, for her kjem 1500 meter for menn. Heile 27 utøvarar er påmeldt øvinga, mellom dei tre frå BFG. Erlend Gjerdevik Sørtveit er høgast rangert (nr. 10, med 4:05), framfor Henrik Irgens Gravdal (nr. 13, med 4:07), medan Anders Strømblad Hansen må finna seg i å stå nedst på lista på førehand. Det er også her ei veldig sterk liste i toppen, med Erik Udø Pedersen (Holum), EM-finalist i Rieti Magnus Hannevig Pettersen (Sturla), Anders Sørensen (Tjalve), Jørgen Frost Bø (Ullensaker/Kisa) og Edvard Kamperud Nygaard (Tjalve) som aller sterkaste namna.

Til sist i dag, til eldsteklasse, U23 og 5000 meter for menn. Her stiller Espen Roll Karlsen, som har sprunge 10.000 meter to gongar i år, men ikkje 5000. Det er 13 utøvarar påmeldt øvinga. Også her er det særs flinke utøvarar mellom dei påmelde. Marius Vedvik (Gular) er favoritt, framfor Ørjan Grønnevig (Stavanger), medan Halfdan-Emil Færø (Gular) og Vegard Ølstad (Ren-Eng) er interessante utfordrarar. Espen er rangert som nr. 11

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar