tirsdag 1. november 2011

Amatøreriet held fram

Rundt 1000 personar, frå ganske små til ganske store og godt vaksne sprang av garde langs Flyplassveien i går kveld, glade i asfalt og akkompagnement frå biltrafikken som dei tilsynelatande er.

Det var altså temmeleg mange med i årets første vinterkarusell. Det var ikkje "rekordmange", det har vore fleire med tidlegare, men at "sprek-bølgja" framleis er på veg oppover er ganske tydeleg.

Likevel: BFG Fana får fleire og fleire deltakarar på sin karusell og tar stadig høgare deltakarpris, men kvaliteten på resultatservicen blir like dårleg. Eller kanskje dårlegare? Først tirsdag føremiddag skulle det leggast ut resultatlister. Dei er, nesten som vanleg, full av feil og manglar.

Ein hovudgrunn til feila og manglane er at med om lag 1000 deltkarar køyrer likevel BFG med både brikke-tidtaking og med manuell tidtaking, der funksjonærar står og bipar av tida til deltakarar, som står i kø for å få teke si tid. Så skal alt dette samkøyrast. Nokre får rett tid, andre får hakkande galen. Sjølv er eg ein av dei mange som i skrivande stund har ein heil time for lang tid, andre har endå meir merkverdige resultat.

Kvifor i all verda betaler ein 120 kroner (dersom ein betaler for eit enkeltløp og er vaksen) for å springa med eit startnummer, i kø? Spring same vegen, ta tida på deg sjølv, heilt utan startnummer og heilt gratis!

Og kvifor får arrangørar ei rekkje andre stader i landet dette til?

Turen: Jo da, den var fin den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar