mandag 20. januar 2014

Våre vener, arrangørane

Alle som er glade i idrett vera glade i arrangørane. Utan arrangørane finst det ingen arrangement, naturlegvis. Men det er ofte slik at ein gløymer å tenka over alt som er såpass sjølvsagt. Difor; her er det årlege besøket til oversikten over kven som har arrangert mest innan friidretten i Hordaland i året som gjekk.

Dette er ein oversikt ein kunne hatt mange fotnoter til. Den er basert på dei innsende listene til Norges Friidrettsforbund og omfattar trappeløp, ministemne og store, nasjonale stemne. Eg skryter heller ikkje på meg at oversikten er hundre prosent nøyaktig. Men - den viser klare nok meldingar og tendensar.

Slik sette skulle det vera passande å trekka denne oversikten fram dagen etter at Nornalekene blei avslutta. På toppen av lista mi for 2013 finst nemleg IL Norna-Salhus. Ein kan seia mykje om Norna-Salhus - eg registrerer at det innimellom også blir gjort - men arrangera, det kan dei. Og då scorar ein, som nemnt, høgt hos meg uansett. På oversikten min var Norna-Salhus toar både i 2011 og 2012, medan klubben detroniserer IL Fri og toppar lista i 2013. Gratulasjon og applaus er på plass til dei svartkledde! Tar me så med Osterøy på 3. plass, så tar me med den viktigaste arrangør-troikaen i Hordalands-friidretten dei siste åra.

Gneist har falle frå 5. plass til 7. plass, men på den andre sida har BFG Bergen klatra frå 15. plass til 9. plass. Og dette heng nokolunde saman: Opningsstemnet og Avslutningsstemnet, til dømes, var Gneist-arrangement og er no BFG-arrangement.

Her er arrangør-rangeringa i Hordaland i 2013, basert på innsende lister til Norges Friidrettsforbund. Tala i parentes er rangeringa i 2012 og 2011 - i den rekkefølgja:

1. Norna-Salhus (2-2)
2. Fri (1-1)
3. Osterøy IL (3-2)
4. Laksevåg (4-4)
5. Stord (10-5)
5. Bremnes (7-8)
7. Gneist (5-6)
8. Ask (9-9)
9. BFG Bergen (15-?)
10. Trio (7-6)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar