søndag 28. oktober 2012

Tofteåsgubben

Det hender, når me er i vene Sunnhordland, at det blir i meste laget av god mat. Denne helga har ikkje vore noko unntak - med gullbryllaupsfeiring i botnen og gode greier.

Då kjem det greitt med at den eine ungdommen treng følgje på langturen. Me la inn eit par ekstra stigningar, først dei 1200 metrane opp frå Toftevågen opp til Landa, og deretter skogsvegen opp til sjølvsaste Tofteåsen. Seriøse som me er, så blei det ikkje tid til stopp for skriving i boka på toppen, men i staden hardtarbeidande nedoverjogging i snøslapsen.

Vel nede igjen blei det god plass til tre-fire kakestykker til...

Og samtidig, ein annan stad i landet, debuterte eldste ungdommen, Ole Martin, i sjølvaste Svalandsgubben, eit tradisjonsrikt terrengløp i Birkenes kommune i Aust-Agder. Seniorløpet er på heile 27 km og den reelle løyperekord-innehavaren er ein viss Jan Fjærestad (1.43.44 frå 1977). Ole Martin blei nr. 3 i juniorklassen over 15 km i søndagens løp (29 påmelde i klassen), godt bak vinnaren Erik Udø Pedersen og toar Kristian Tjørnhom. Kort rapport så langt: Knalltøft løp, men glitrande trening.

Så får Tofteåsgubben og Svalandsgubben junior snakkast nærmare etter kvart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar