lørdag 27. oktober 2012

Historietime: junior-NM 2003

Ja, det høyrest litt framandt ut i BFG-øyro i desse dagar, men i 2003 var det truleg kastarar det var stilt størst forventningar til før junior-NM i Kristiansand det året. BFG (og Gneist, der dei kvassaste kom ifrå) var verkeleg ein kasteklubb i desse åra.

Steffen Nerdal, som no representerer ein klubb lenger nord i landet, var den store stjerna. I slegge var han uvanleg suveren. Steffen tok gull med over 10 og ein halv meter ned til sølvplassen! I tillegg kom Andreas Eeg på bronse. Om ikkje det var nok; heile tre BFG-utøvarar var med i sleggefinalen i MJ19 - den siste, Håkon Arnesen, tok 10. plassen. Det blei i tillegg gull også i kulestøt til Steffen Nerdal, her var sigersmarginen "berre" 40 centimeter. Og i diskos blei det sølv på kastestjerna i BFG - den gongen.

Suveren var også Morten Benserud i favorittøvinga 400 meter hekk. Han tok gull med om lag eit halvt sekund ned til nr. 2. På kort-hekken - 110m hekk - blei det sølv.

Dei andre medaljane i meisterskapet stod Benedikte Liland (sølv, tresteg), Eirik Karstensen (bronse i høgde, MJ22) og Hilde Hovlandsdal for. Hilde tok bronse i høgde, to centimeter bak vinnaren Stine Kufaas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar