tirsdag 14. februar 2012

Vinter-vår-vinter (etter 6. vinterkarusellen)

Våren kjem. I alle fall ein slags første vår, det går berre så utruleg seint med å få snøen og isen bort. Og så tar våren seg eit par kvileskjær - som venteleg kan vera når me sånn om lag berre er midtvegs i februar. Og det gjer den på litt løgne tidspunkt.

Slik som i går: Då la gjengen ut på sine løp på høvesvis 10 og 5 kilometer utanfor Fana Stadion (for vinteren bur framleis rundt banen inne på stadion) på nokolunde greitt føre. Men så forverra underlaget seg heile vegen og, avhengig av fottøyet, blei det Bambi på isen her og der. Som erfaren brukar av Ytrebygdsvegen, forbi Plantasjen, så veit eg at gangstien der er ein av dei som frys på tidleg.

Mange av Gneist-ungdommane stod over mandag, etter mykje springing i Leikvanghallen i helga. Andre av dei tok det veldig med ro, gjerne i ein kombinasjon av godt brukte bein og det glatte føret.

Eg har notert meg tre endringar på Gneist og omland sin vinterkarusell-adelskalender:

Sanne Lillevik Christensen er det grunn til å følgja med vidare framover. Ho tok eit jafs på over to minutt på sesongbeste sist gong og klarte å betra seg med ytterlegare 1 minutt og 32 sekund på 5km i går! No er ho nede i 23:59, 4. beste jenta i Gneist-systemet i årets vinterkarusell er ho med det.

Så får eg vel skjenn dersom eg ikkje nemner Marlen Røssland, som rettnok betra seg med berre to sekund på 10km, men det var det ikkje mange andre som gjorde på gårsdagens føre. Nye bestetida er 50:42.

Og så debuterte Andreas Iden på 10km og det gjorde han på 36:44, absolutt ein godkjent debut - og 3. beste i Gneist-familien på distansen i vinter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar