torsdag 20. oktober 2011

Viktige stemne

Utgangspunktet er altså alle dei enkeltresultata som er blitt teljande i årets lagserie - så får me heller koma tilbake til meir pedagogikk og detaljar rundt Lagserien seinare. Oversikten over kor desse aktuelle bestenoteringane er sett var siste tema, men den oversikten galdt total-tal for alle typar øvingar.

Denne gongen bryt me desse tala ned på øvingstypar - og får fram eit par interessante ting.

For løp (for begge kjønn) ser oversikten slik ut "i toppen" (altså over stemne der flest relevante bestenoteringar er ifrå i 2011):

1. Framolekene 28
2. Bergenslekene 17
3. Fanalekene 9
3. Tyrvinglekene 9
5. Gøteborg 8

Også her er det altså tre av dei større stemna på Fana Stadion som dominerer, men det er forholdsvis mange løpsresultat å henta frå Tyrving og frå Världsungdomsspelen. I forhold til talet på startar er talet spesielt høgt frå Gøteborg.

For hekk/hinder er oversikten "i toppen" slik:

1. KM/Gneistspelen 5
1. Tyrvinglekene 5
3. Fanalekene 4
4. Framolekene 3

Også her noterer me det er prestert godt under Tyrvinglekene .

Generelt er det eit nokolunde samanfall mellom oversikten totalt (gårsdagens blogg) og for viktige stemne når det gjeld løp, med den nemnde ekstra mengda resultat frå Tyrving og Gøteborg her.

For hopp og kast er det annleis på viktige måtar, først hopp:

1. KM/Gneistspelen 19
2. Hoppstemne, Ytrebygda 17
3. Framolekene 13
3. Gneist sin inne-karusell 13
5. Fanalekene 12
6. Hopp-KM 10

Hoppstemnet på Ytrebygda skole går føre seg ei kort stund ein fredagskveld i februar. Dette stemnet er likevel uhyre viktig i poengplukkinga. Heile 17 av hoppnoteringane i lagserien er altså herifrå. I denne samanhengen er det heilt utvilsamt at dette er eit viktig stemne. Det same kan seiast om Gneist sin innekarusell i Høiehallen (13 noteringar), som vel no blir erstatta av arrangement i Leikvanghallen, og deltakinga i KM i hopp utan tilløp - sist arrangert i Laksevåghallen tidleg i januar månad. Totalt finst det altså 40 noteringar frå desse tre typane arrangement, som der og då nok blir opplevd som ok treningskonkurransar og avbrot frå den lange treningane fram mot utesesong.

Dette er oversikten i kast:


1. Gneist sine kaststemne 15
2. KM/Gneistspelen 13
3. Fanalekene 9
4. Stordleikane 6
5. Framolekene 3
5. Tyrvinglekene 3

Her er det, naturlegvis, eitt viktig poeng å henta, nemleg at utan Gneist sine eigne to kaststemne - 15. september og 30. september - ville poengfangsten i kast vore svært tynn. I lagserie-samanheng er det tenkeleg at desse to stemna åleine kan ha vore heilt avgjerande for topp-/pallplassering for Gneist-lag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar