onsdag 19. oktober 2011

Heime best

Det er mange løgne oversikter ein kan laga, no i mellomsesongen. Ein av dei er denne: Kor har utøvarane våre plukka poenga sine i 2011? Kor er persar og bestenoteringar, som blir gjeldande i Lagserien, prestert?

Svaret er eintydig: Heime på Fana Stadion. Det er der - eller her - fleirtalet av bestenoteringar er sett. Det er jo ikkje så løye, sidan det er størst deltaking her.

Oversikten gjeld altså dei noteringane som er med på dei til saman 8 (fire for kvart kjønn) laga i Lagserien for Gneist i 2011.

Framolekene er det stemnet flest bestenoteringar er i frå, til saman 47.

KM/Gneistspelen er ein god nr. to, med 40 noteringar.

Litt overraskande, kan henda, så er Fanalekene, nr. tre med 38 noteringar

Og Bergenslekene, med totalt 24 noteringar, følgjer deretter.

På femte kjem stemnet borte frå Fana Stadion med flest noteringar, nemleg Tyrvinglekene, der jo Gneist også var nest beste klubb i 2011. 21 av noteringane i Lagserien i 2011 er frå Tyrving.

Bak der igjen kjem Stordleikane, med totalt 20 noteringar.

Bak desse tala er det interessante skilnader etter øvingstypar, det kjem eg tilbake til. Men det er også skilnader i totaloversikten etter kjønn:

Medan jentene har flest noteringar frå Framo, så er det KM/Gneistspelen som klart har flest noteringar for gutane.

Ein første konklusjon: Gneist har klart å mobilisera svært godt på dei lokale stemna med utgangspunkt i Fana Stadion, men har også gode kontingentar med på sentrale stemne andre stader. Her er Stordleikane og Tyrvinglekene i ei særstilling, med Världsungdomsspelen i Göteborg bak der igjen.

Det finst eit par andre særs viktige, lokale, stemne i denne oversikten. Det får bli tema for neste innlegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar