torsdag 27. oktober 2011

Ein misforstått rekning

Det er fire dagar igjen til årets første vinterkarusell-løp i regi av BFG Fana.

Ungdommane har teke til å få rekningar. Det må dei jo leva med, det er ein del av det å bli vaksen. Men det er ikkje alle rekningar ein treng å ta på alvor. Rekningane for deltaking i Løpskarusellen som dett ned i epost-kassane til dei aktive distanseløparane i BFG – og moderklubbane – er slike rekningar.

La meg seia det så klart eg kan: Det er aldeles meiningslaust at ein ikkje går gratis som aktiv distanseløpar i klubbens eige arrangement. Dette er nytt. Tidlegare blei det meld inn ei gruppe på om lag ti (pluss) utøvarar frå Gneist, godkjent av trenar Torstein Erichsen, som gjekk gratis i Karusellen fordi karusell-løp blei sett på som ein verdifull del av treninga for desse løparane (ikkje minst gjennom vinteren). Også distanseløparane i BFG har (naturlegvis!) gått (dvs. sprunge) gratis.

No er det slutt på dette og rekningar det ned i epost-boksane til alle og ein kvar. Det er misforstått. Løpskarusellen skal naturlegvis vera ei god inntektskjelde for BFG, men den må då også vera eit godt sportsleg tilbod til eigne aktuelle utøvarar?!

På vinteren er det eit firesifra tal unike utøvarar i Løpskarusellen, berre eit par-tre titals av dei ville gått gratis etter den sjølvsagde modellen. Her pressar ein med andre ord ein liten brøkdel av dei totale inntektene frå eigne utøvarar, som jammen har kostnader med idretten sin som det er.

Eg tar for gitt at utøvarane sjølve tar dette opp på beste vis, med siktemål å få omgjort ordninga som no er innført. Eg tar også for gitt at sportsleg utval i BFG tar dette opp ved første høve.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar