søndag 10. mai 2015

Oppvarming, Bergens Tidende og (fri-)idrettsdekning

Er det slik at det er vel så interessante ting å lesa om (fri-)idrett i Bergens Tidendes opptrykk frå 8. mai 1945 som det er i dagens utgåve?

Ja da, det stemmer det.

I opptrykket, som naturleg nok er prega av topp-oppslaget «Våpenfred i Europa», kan me også lesa om nyare, dansk forsking – på side 3: «Kroppen må oppvarmes foran idrettskonkurransene. To danske læger beviser oppvarmingens betydning for gode resultater».

Interessant!


Før Holmenkollstafetten skreiv Bergens Tidende – som vanleg – berre om Idrottslaget Gular. I dag, etter Holmenkollstafetten og ein etter måten skuffande stafett for Gular, så skriv Bergens Tidende så godt som berre om Gular.

For her har to andre bergensklubbar fått vera med i ein kvar sin heil setning! «Bak Gular løp Varegg inn til en sjetteplass med tiden 53,52. Gneist fulgte etter med 54.15.»

Ikke dårlig. Eller…

Tilbake til 8. mai 1945: «Med andre ord: Dr. Erling Asmussen og dr. Ove Bøje har bevist at oppvarming forbedrer prestasjonene i samme grad som de arbeidende musklers temperatur settes opp, men oppvarmingsarbeidet må ikke gjøres for hardt.»

Bergens Tidende kom med spennande ny kunnskap og forskingsnytt – i 1945.

I 2015 beviser Bergens Tidende i staden manglande kunnskap og sin hang til enkle konvensjonar i sporten: sport er fotball, friidrett er Gular.

Til sist: Ja, eg veit eg har vore inne på dette temaet før. Det er vel på tide å gi opp no.


Men, så tenker eg: Dette er berre oppvarminga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar