lørdag 23. mai 2015

Halvvegs til Haugesund og heilt til Hamar

I 1997 kom den kjende (...) filmen Halvveis til Haugesund på norske kinoar - med den udødelege historie-tråden "Det er eit helvete å ikkje ha bil i Telemark".

Kvifor eg nemner dette no? Har ikkje peiling, anna enn at eg kom på det - her eg sit, heime i Søvikheia, etter sju år på rad (??) på Mailekene i Haugesund.

Nokre frå Gneist er det der i år også. Me har notert oss at 2001-gutane i klubben er svært sterke - og at sprintesset Andreas Haara Bakketun markerte seg lørdag med å setja ny klubbrekord i G14 på 60 meter, med 7,45. Den gamle hadde Kristoffer Blücher på 7,53 frå 2013. Dette er sterke saker - her er fleire solide namn som har sprunge 60 meter i Gneist som 14-åringar, for å seia det varsamt.

Det var elles, som vanleg, vindfullt i Haugesund.

Så - over til Hamar: Ikkje til skeiser denne gongen, men til friidrett og elitestemne på splitter ny stadion - og take me back to little Iden (Henning Kvitnes, som vanleg omskriven):



Jada, me får fornya "biletparken" på Andreas Iden med det første, men i alla fall: Lørdag blei det solid ny pers på den ferske NM-kvalifiserte, denne gongen på 3000 meter. 8:42,13 har me notert oss som ny 3000-pers på Andreas, 17 sekund under gamletida. Den er 3 år gammal - frå Tyrvinglekene i 2012. Det fortel at a) det var på tide og b) det har vore a long and winding road for unge Iden.

Henrik Irgens Gravdal er endå yngre, så hans nye pers på 8:46,24 er også svært imponerande. Dette er nesten 10 sekund ned frå tida under Framolekene tilbake i 2013, så også Henrik har vore littegrann i motbakke.

Elles noterer me oss at Martine Eikemo Borge var ni tidelar unna å setja sin første klubbrekord - ute - i Gneist, då ho sprang på 2:11,00 på 800 meter. Det er uansett nest-beste tida på distansen i Gneist gjennom tidene for kvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar