søndag 2. desember 2012

Halvmaraton som skaper forventningar

Første luka i adventskalenderen blei opna lørdag, i fint vinterver. Og trass i vinterveret så inneheldt første luka i BFG-kalenderen strålande halvmaratonløp og medfølgjande forventningar til distansegjengen. Og søndag kveld kom endeleg offisiell resultatliste også.

Andreas Iden (framleis G17) sprang sin andre halvmaraton, eitt år etter debuten. Og denne gongen gjekk det aldeles strålande. Andreas vann heile Maratonkarusellen over halvmaraton med 1:15.42, ei persforbetring på sju minutt!

Persforbetring blei det også på Ole Martin Røssland (G17), som blei nr. 4 på lørdag. Ole Martin persa med "berre" fire minutt, til 1:16.47.

Men det stoppa ikkje der: Jørgen Austvik pynta på si bestetid med godt over minuttet, til 1:17.59. Erlend Gjerdevik Sørtveit debuterte på distansen på 1:20.10 og debut blei det også på Stian Norheim (G16) med 1:26.06.

Til desse karane er det lov til å knytta forventningar framfor ny sesong. Her lokkar senior-NM- krav (og andre krav) og her ventar me, ikkje minst, på utøvarar som bryter nye barrierar på sentrale distansar.

Eg nemner ikkje meir no. Men seinare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar